Zit sta bureau

Hier vindt u al onze elektrische zit sta bureaus. Van een betaalbaar model tot aan een professionele oplossingen van de beste componenten. Shop online of bezoek onze showroom.

Lees meer
  • Gratis verzending
  • Betaalbare bureaustoelen
  • Winkel in Amersfoort
  • Professioneel advies
actie
MY Workplace Basic elektrisch
actie
Markant Matrix
Markant Matrix

€595,00

€825,00
actie
Cube Design Color elektrisch
actie
M O V E | wit - light oak
Zit sta bureau

zit sta bureau

Zitten is ongezond. Er wordt zelfs de vergelijking gemaakt: ‘zitten is het nieuwe roken’. Met een kantoorbaan kom je er alleen moeilijk onderuit. Zo zit een Nederlander tussen de leeftijd 12 en 64 jaar bijna 7,5 uur gemiddeld op school- of werkdag. Om te voorkomen dat zitten een negatief effect krijgt, wordt geadviseerd om meer te gaan bewegen. Dit is namelijk goed voor uw werkprestaties en vermindert het risico op overbelasting aanzienlijk. Er zijn diverse oplossingen voor meer beweging tijdens kantooruren. Een zit sta bureau is één van de oplossingen.

Wat is een zit sta bureau nu eigenlijk?

Een zit sta bureau is feitelijk een bureautafel die het toelaat om zowel zittend als staand te kunnen werken. Het werkblad hoogte verstelbereik is hiermee van 65 t/m 85cm ineens veranderd naar een hoogte van 65 t/m 130cm. Als voordeligste oplossing kan er gekozen worden voor een  bureautafel met slinger. Draaiend aan de slinger verstelt u heel eenvoudig de werkhoogte.

Elektrische verstelbare zit sta bureau

DStaand werken is de nieuwste trend op gebiedt van ergonomie op de werkvloer. Een zit sta bureau heeft een enorme vervangende vraag gecreëerd voor uw bestaande bureautafel. Voor een jaar of twee geleden was de gemiddelde prijs voor een sta bureau 1200 euro. Anno 2017 zijn de prijzen sterk gedaald. Een kwalitatief goede sta bureau zal verkoop tussen de 600 en 800 euro liggen.

Een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een zit sta bureau:

Het aantal motoren
 

Zorg ervoor dat elke hefboom (2 stuks) zijn eigen motor heeft. Dit vergoot de maximale belasting aanzienlijk. 70 t/m 120kg hefvermogen is al heel normaal.

Stand-by stand
Een zit sta bureau die elektrische hoogte verstelbaar is heeft een stroomkabel nodig. Dit betekend al snel dat een dergelijk bureau dag en nacht is aangesloten op het stroomnet. De controlbox die de hefbomen aanstuurt moet dan zo energie zuinig mogelijk zijn.

Stabiliteit

Het sleutelelement van een succesvol sta bureau. De beweging in een bureautafel neemt nu eenmaal toe naarmate de werkblad hoogte stijgt. Deze beweging wordt als grootste ergernis gezien bij klanten van Bureaustoelexpress. Ons assortiment is dan ook met de grootse zorg geselecteerd zodat de beweging in uw bureautafel minimaal zal zijn.

Een zit sta bureau die goed scoort op de bovengenoemde punten is werkplek OMT Adjust. Duits fabricaat met 2 sterke Bosch motoren en een laag verbruik in stand-by stand. Het doordachte design is eenvoudig te monteren en staat zeer stabiel. Ook als het bureau op sta hoogte staat. Bij een kleiner budget is de MY workplace Basic de beste oplossing.Gezondheidsvoordelen van een zit sta bureau

Hieronder 3 voordelen van staand werken.

1. Verhoog de flexibiliteit en bewegingsbereik
Bij staand werken is uw lichaam in een constante beweging. Natuurlijk is er ook zittend te bewegen, maar deze beweging is veel minder zeker als u voorovergebogen zit naar uw beeldscherm. Omgekeerd, wanneer u staat aan een sta bureau is het hele lichaam betrokken. Van de voet tot aan rug, nek en schouders.

2. Verlaag het risico zwaarlijvigheid
Dit is een voordeel van werken aan een zit sta bureau. Op het kleine knopje drukken van het bedieningspaneel en u kunt staand werken. Staand werken is zwaar werken voor het lichaam. Dit betekend automatisch dat het lichaam meer calorieën verbrand en helpt bij het afbreken van suikers en vetten. Dit is ook meteen de grootste valkuil. Staand werken is meer inspanning dan zittend werken. Overbelasting van het lichaam is dan ook snel gebeurd als er niet gelet word op het aantal uren dat staand gewerkt wordt.

3. Verhoogt je concentratievermogen
Net als staand werken meer calorieën verbrand helpt staand werken ook uw bloed efficiënter te laten circuleren zonder de noodzaak om te vechten met een en zittend en stagnerend lichaam. Bij een betere doorbloeding nemen de hersenen meer zuurstof waardoor het concentratievermogen stijgt.

Tip: gebruik uw bureautafel in combinatie met een Deskbike, ook wel bureaufiets genoemd. Zo kunt u zittend werken op een bureaustoel, staand werken op sta hoogte en fietsend werken op half zit/sta hoogte. De afwisseling tussen deze 3 houdingen voorkomt overbelasting.

 

De bureaustoel specialist van Nederland

Adres Bureaustoelexpress Amsterdamseweg 23 3812RN Amersfoort
Contact 033 - 460 64 10 klantenservice@bureaustoelexpress.nl Werkdagen van 8:30 tot 17:30 en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur
Klik hier om locatie te zien
Bekijk route